Suomessa tiedetään, miten saunan lämpö hellii kehoa ja mieltä ja antaa energiaa pimeän talven keskellä. Mutta tiesitkö, että infrapunan lämmön avulla saat lämmön syvemmälle ja näin tehostettua terveysvaikutuksia? Infrapunan säteet lämmittävät kehoa syvältä (lämpö voi päästä jopa 4-7cm syvyyteen)  ja tarjoavat terveysvaikutuksia elimistölle.

Lihasvauriot ja lihaskivut

Infrapunan lämpö auttaa lihaskipuihin tehostamalla verenkierron virtausta lihakseen. Näin myös lihaksen paranemisprosessi nopeutuu, kun veri kantaa happea ja ravintoaineita lihakseen. Infrapuna myös pehmentää kudoksia tavallista lämpöä syvemmältä lisäten liikkuvuutta sekä rentouttaen lihaksia.

Mieliala

Infrapunan lämmön on todettu tuottavan elimistössä hyvää oloa tuottavia hormoneja:  serotoniinia, oksitosiinia, dopamiinia ja noradrenaliinia. Näiden hormonien tuotantoa lisää myös liikunta, läheisyys sekä kylmä-altistus kuten avantouinti tai Huippukylmä. Alhaisista serotoniinitasoista viestii alakuloisuus, unettomuus, ahdistuneisuus sekä mm. ruoansulatusongelmat. Infrapunan lämpö myös virkistää ja tarjoaa apua kaamoksen keskellä.

Iho ja kauneus

Vilkastunut verenkierto kiihdyttää myös ihosolujen uudistumista. Iho pehmenee ja sen kimmoisuus lisääntyy. Hien matalan  pH-arvon ansiosta hiki torjuu iholta bakteereja – huolehtimalla ihon puhdistuksesta hikoilun jälkeen, ihosi näyttää ja tuntuu puhtaammalta jälkikäteen.

Painonpudotus

Infrapunan lämmössä keho pyrkii viilentämään itseään hikoilun avulla. Hien tuottamiseen vaaditaan keholta ylimääräistä työskentelyä: verisuonet kuljettavat verta nopeammin ja hikirauhaset pyrkivät tuottamaan nestettä viilentääkseen ihon pintaa. Myös syke nousee, kun elimistön lämmönsäätelyjärjestelmä aktivoituu.

Mistä infrapunan hyötyjä?

Infrapunasaunat (jos et halua korvata kodin saunaa infrapunalla, niin monella kuntosalilla on nämä käytössä)

Infrapunapussit (kääriydy vaikka telkkarin äärellä ja nauti hikoilusta)

Infrapunatreenit (esim. Bodyshape treeni täällä Cryo-Fitissä)

Infrapunalamput (mm. Philips Infracare )